Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#ОстаниОдговоран
Почетна Актуелности Вести Настављени радови у Улици Милоша Глишића
Настављени радови у Улици Милоша Глишића
Актуелности - Вести

Наставак радоваЗахваљујући повољним временским условима, настављени су радови у Улици Милоша Глишића. Радови су због падавина  били прекинути до 15. марта до када званично траје зимска сезона, али је лепо време ових дана погодовало наставку радова. Ако и у наредном периоду буду повољни временски услови, и радови се буду одвијали планираном динамиком, може се очекивати да комплетна реконструкција улице буде завршена до 1. маја, мада је званичан рок за завршетак радова 15. мај 2014. године.

Извођачи радова „Путеви“а.д из Пожеге и Татовић д.о.о из Чачка су до сада урадили кишну канализацију целом дужином Улице Милоша Глишића која раније није постојала. Поред кишне, до сада је урађена и фекална канализацију у једном делу улице, од Светог Ахилија до Војводе Мишића, а наредних дана  се изградња наставља  од Светог Ахилија до Војводе Степе. Када су откопане претходне инсталације тек се видело  да има пуно секундарних и кућних канализација које се укрштају, а  да се њихов садржај сакупља у два колектора. Због тоga је потребно изградити комплетну фекалну канализацију, што изискује допунске радове.

У том делу улице су водоводне азбестне цеви замењене пластичним, и урађене ПТТ инсталације, постављени подземни каблови за Кабловску ТВ и каблови за јавну расвету. Пошто је у том делу завршено постављање свих инсталација, према пројекту улице  извршен је ископ земље до коте постељице. Скинут је насип до 65 цм дубине, али се због глине у том делу мора ископати још 20 цм због стабилизације подлоге, која ће носити улицу. До викенда је планирано да се заврши насипање тог дела, чиме ће улица бити практично доведена до фазе за асфалтирање коловоза. Наредне седмице би требало да отпочну радови на изградњи ивичњака између коловоза и тротоара.

Nastavak radovaНаставак радова
Наставак радова
Наставак радова
Наставак радова
Наставак радова
Наставак радова
Наставак радова
Наставак радова

Упоредо са овим радовима, одвијају се радови на изградњи водоводне мреже и секундарне канализације у делу улице према парку.

 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018