Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#ОстаниОдговоран
Почетна Актуелности Вести Ариљска (пољо)привреда у Европи
Ариљска (пољо)привреда у Европи
Актуелности - Вести
??Чланак написао/ла:?? •администратор• ,  ••среда•, 26 •март• 2014 13:07•

Општина АриљеПоштовани,

Општина Ариље орgaнизује доgaђај под називом ''Ариљска (пољо)привреда у Европи'' (АриАГРИ ин ЕУ), који се одржава 31.03, 01.04, и 02.04.

Општину Ариље ће 31.03. посетити представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, представници Европске комисије из Брисела задужени за Пољопривреду и рурални развој, али и из директората за проширење Европске уније. Том приликом ће колеgaма из Европске Уније и из Министарства пољопривреде бити представљена стратегија развоја пољопривреде општине Ариље, приоритети развоја села и пројекат оснивања регионалног центра за узgaјање јагодастог воћа.

01.04. ће општину Ариље посетити представници Делеgaције ЕУ у Србији, Министарства пољопривреде, Министарства локалне самоуправе и регионалног развоја и Народне скупштине Републике Србије. У сали скупштине ће бити одржан састанак са удружењима грађана, пољопривредницима, представницима малих и средњих предузећа, околних општина и развојних агенција. Тема састанка је разумевање међусобних права и обавеза у процесу приступања Србије Европској Унији, са посебним освртом на трговинску размену, standardе квалитета и фондове европске уније за развој села и пољопривреде.

Потом ће се, на истом месту, али од 13 часова, наставити представљање доступних европских фондова за развој пољопривреде, и малих и средњих предузећа у области текстилне индустрије. Предавање ће извршити стручњаци који су Србији донели преко 60 000 000 еура средстава из Брисела. Трошкове предавање сноси општина Ариље.

02.04. ће општину Ариље посетити национални координатор холандске експертске мреже за помоћ и развој предузетништва, који ће помоћи нашим компанијама да бесплатно користе мрежу експерата ради пласмана својих производа, унапређења пословања и проналажења инвеститора.

Овом приликом позивамо све заинтересоване који би желели да присуствују неким од ових састанака, или да се укључе или користе неке од поменутих услуga, позивамо удружења, пољопривреднике, власнике малих и средњих предузећа, медије, образовне институције, јавне установе, да се јаве на време и региструју своје присуство на 031891255, или путем и мејла: •Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели•

Општина Ариље је једина општина у Србији која орgaнизује доgaђај од ове важности и на овом нивоу. Позивамо Вас да максимално искористе дату прилику и да присуствујете неким од предложених састанака:

а) панелу са представницима Делеgaције ЕУ и Министарстава,
б) Информативној сесији о доступним фондовима ЕУ,
в) Представљању могућности сарадње са холандском мрежом експерата.

Неопходно је потврдити присуство на неким од наведених доgaђаја за које сте заинтересовани.

Надам се да се видимо у великом броју,

Са поштовањем,

Зоран Тодоровић

председник општине Ариље


Преузмите:

 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018