Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#ОстаниОдговоран
Почетна Актуелности Вести Јавни позив за произвођаче сувенира
Јавни позив за произвођаче сувенира
Актуелности - Вести

Туристичка орgaнизација АриљеНа основу члана 55. Закона о јавним набавкама (“Сл. гласник РС” број 124/12) Туристичка орgaнизација општине Ариље, упућује :

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПРОИЗВОЂАЧЕ СУВЕНИРА

Врста поступка - појединачни поступак јавне набавке мале вредности.

Поштовани будући партнери,

Туристичка орgaнизација општине Ариље објављује Јавни позив за израду сувенира Ариља који ће се продавати у Туристичком инфо центру општине Ариље.  Позив упућујемо  свим правним лицима и предузетницима - да креирају сувенире  који ће се држати аутентичних,  културних, историјских, природних и туристичких  карактеристика општине Ариље. Потребно је осмислити нове и оригиналне сувенире - узорке,  са одговарајућим мотивима,  са којима ће посетиоци Ариља понети успомену на нашу општину.

Предмет Јавног позива

Предмет Јавног позива је одабир сувенира који ће бити пласирани у Туристичком инфо центру општине Ариље у улици Трг партизана бр. 1. у Ариљу.  Категорије сувенира у којима се може конкурисати су:

1. Традиционални  и уметнички сувенири - украсни и употребни предмети,

2. Савремени сувенири - украсни и употребни предмети,

3. Прехрамбени сувенири у виду хране и безалкохолних пића са декларацијом - јестиви и декоративни производи.

Услови

Право учешћа имају  правна лица и предузетници  уколико испуњавају све услове Јавног позива. Чланови комисије и њихова блиска родбина не могу учествовати на Јавном позиву.

Произвођачи сувенира, сувенире – узорке могу слати путем  Поште или лично доставити од  01. априла до 19. маја 2014. године на адресу :

Услужни центар општине Ариље,

улица  Светог Ахилија бр. 53, 31 230 Ариље

(за Туристичку орgaнизацију општине Ариље)

“Не отварати – Јавни позив за сувенир – Туристичка орgaнизација општине Ариље”

Благовремене понуде биће све оне које буду примљене од стране наручиоца најкасније до понедељка, 19. маја 2014. године  у 15 часова,  у просторијама наручиоца  на поменутој адреси.

Аутор треба да достави примерак сувенира - понуду на следећи начин :

Понуда се шаље путем Поште или се  лично предаје на поменуту адресу наручиоца у затвореној коверти/пошиљци са назнаком “Не отварати - Јавни позив за сувенир-Туристичка орgaнизација општине Ариље “. Понуђач понуду (сувенир) подноси у затвореној коверти/пошиљци овереној печатом и на полеђини коверте/пошиљке  наводи свој тачан назив и адресу, телефон, као и име и презиме овлашћеног лица за контакт. Пошиљка мора да садржи - Решење о регистрацији и податке фирме (име и седиште, пиб,контакт телефон и маил адреса), један примерак сувенира у оригиналној величини и материјалу према замисли произвођача са описом израде и материјала, од ког је сувенир направљен и велепродајну цену исказану без ПДВ-а и са ПДВ-ом.

Један  произвођач  може конкурисати са више различитих узорака сувенира. Уколико једно правно лице или предузетник одговори на Јавни позив за произвођаче сувенира са више врста узорака-сувенира  потребно је да све  узораке упакује у један пакет/пошиљку тако да  је сваки сувенир посебно упакован  (физички одвоји од другог) и достави на адресу наручиоца – Услужни центар  општине  Ариље, улица Светог Ахилија 53, 31 230 Ариље (за Туристичку орgaнизацију општине Ариље).  Наручилац ће  по пријему одређене понуде, назначити датум и сат њеног пријема и на захтев понуђача  ће издати потврду о пријему (са датумом и сатом пријема понуде). Понуда коју наручилац није примио у року одређеном за подношење понуда, односно која је примљена по истеку дана и сата до ког се понуде  могу  подносити , сматраће се неблаговременом. Наручилац ће, након окончања поступка отварања понуда, наблаговремену понуду вратити неотворену понуђачу, са назнаком да је неблаговремено поднета.

Након завршетка Јавног позива,  заседаће Комисија за избор сувенира за продају у Туристичком инфо центру општине Ариље,  и у року од  25 дана  донеће Одлуку о изабраним сувенирима. Наведену Одлуку наручилац ће путем Поште послати или лично доставити свим подносиоцима понуда у року од 3 радна дана од дана њеног доношења. Након што сви подносиоци  понуда буду обавештени о Одлуци Комисије за избор сувенира, изабрани произвођачи ће  потписивати Уговор о консигнацији са Туристичком орgaнизацијом општине Ариље.

Овај Јавни позив биће објављен на званичном сајту Туристичке орgaнизације општине Ариље, сајту Општине Ариље,  телевизији Клик, радио Ариљу, Општинском билтену. Такође, текст Јавног позива може се преузети и у просторијама Туристичког инфо центра општине Ариље (Трг партизана бр. 1) сваког радног дана 09 – 15 часова.

Произвођачи прехрамбених сувенира морају обезбедити све потребне сертификате и потврде о безбедности производа за употребу као и витрине са посебним температурама и условима неопходним за безбедну продају.

Пријавом на Јавни позив учесници неопозиво прихватају све услове Јавног позива.

Критеријуми

У избор улазе сувенири у категоријама :

1. Традиционални и уметнички  сувенири *(предмети употребног или украсног карактера)  морају бити ручно израђени сувенири са обележјима културне баштине или других природних обележја Ариља, аутентични, направљени од материјала карактеристичних за наше поднебље  - природних, стабилних и еколошки прихватљивих материјала (нпр. глина, керамика, гипс, камен, теракота - печена глина, дрво, текстил, стакло, папир, биљке и др.) величине и тежине које су прилагођене лаком транспорту, адекватно упаковани, прихватљиве цене. Сувенири могу бити и они који су настали као спој традиционалних техника и модерног дизајна (ткане торбе за лап топове, ткани и плетени подметачи, ткани и плетени модерни одевни предмети).  Сувенир мора поседовати елементе препознатљивости локалне средине и бити одраз традиције, културне, историјске и материјалне баштине Ариља,  а све остало је препуштено машти уметника, дизајнера или занатлија.

2. Савремени - урбани сувенири * (предмети употребног или украсног карактера) нпр. мајице и качкети за децу и одрасле, привесци, магнети, подметачи, чаше-шоље, монографије, роковници, промо наруквице, беџеви, флеш меморије, футроле за мобилне телефоне, траке за различите намене и др. предмети) .

3. Прехрамбени сувенири и пића * (јестиви или декоративног карактера) - лицидерско srcе, воће, сушено воће, слаткиши, сокови, компоти, слатка. Прехрамбени сувенири и пића морају имати  декларацију и морају бити представљени у форми сувенира (адекватно паковање, мала амбалажа и сл.).

*Наведени сувенири представљају само информативне примере  који нису обавезујућег карактера.

Произвођач  такође,  треба да понуди и амбалажу уколико то производ захтева.

Сувенир мора бити величине да може да стане у шаку, лак за транспорт и потпуно спреман за продају,

Сувенир треба да  је у границама доброг укуса, стилизован, изгледом и израдом треба да задовољи уметничке и производне standardе, да буде лако препознатљив и визуелно привлачан,

Сувенир не сме да вређа национална, верска и етичка опредељења корисника нити да наноси било какву штету.

КОМИСИЈА ЗА ИЗБОР СУВЕНИРА

Комисија “Јавног позива за избор сувенира” састављена је од стручних лица из области уметности, етнологије, сликарства, књижевности и туризма.

При избору вредноваће се : квалитет укупног концепта, препознатљивост општине Ариље, традиционално наслеђе, рационалност и реалност решења, пректичност и могућа применљивост у свакодневној употреби као и економска приступачност производа.

РОКОВИ И КОНТАКТИ

Предлоге доставити путем Поште или лично најкасније до 19. маја 2014.године у 15 часова у  Услужни центар општине Ариље, улица Светог Ахилија 53, 31 230 Ариље (за Туристичку орgaнизацију општине Ариље).

Све додатне информације могу се добити на бројеве телефона 891-171 локал 133 или на 064/849-7-325.

ОПШТИ ЗАХТЕВИ КОЈЕ  СУВЕНИР ТРЕБА ДА ИСПУЊАВА

Туристички сувенир Ариља треба да представља производ прилагођен масовној производњи, намењен туристичкој промоцији општине , различите материјалне вредности. Сувенир треба да буде лако препознатљив и визуелно привлачан а истовремено и одраз традиције, културе, историјске и материјалне баштине општине Ариље.

Одлика сувенира није само његова физичка структура или облик већ и порука, значење, комуникација и емоција коју он носи. Карактеристика одређеног подручја истиче се изгледом, материјалом, и начином производње сувенира, не само натписом назива на сувениру (“Поздрав из Ариља”, “Ариље” , “Срцем за Ариље”, “Туристичка орgaнизација Ариље”).

С поштовањем

Туристичка орgaнизација општине Ариље
в.д. директора Ана Ковачевић

 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018