Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#ОстаниОдговоран
Почетна Актуелности Вести Кућа за избегличку породицу
Кућа за избегличку породицу
Актуелности - Вести

Кућа за избегличку породицуУ судској канцеларији у Ариљу, данас је потписан уговор о купопродаји непокретности између купца Витковић Слободана, избеглице из Републике Хрватске и продаваца куће Младеновић Стојана из Лесковца  и Младеновић Милке из Панчева. Општина Ариље је посредовала у спровођењу поступка који је довео до трајног решавања стамбеног питања избегличке породице Витковић, пореклом из општине Велика Градишка.

Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије је 20. маја 2013.године расписао Јавни позив свим општинама  на територији Републике Србије у којима бораве избегла лица а немају решено стамбено питање. Користећи ту могућност општина Ариље се јавила на Јавни позив на коме је изабрана за доделу средстава у износу од 1.474.000,00 динара за куповину две сеоске куће и окућњица, уз учешће општине од 162.000,00 динара.

Potpisivanje ugovora o kupoprodajiПотписивање уговора о купопродаји
Потписивање уговора о купопродаји
Потписивање уговора о купопродаји
Потписивање уговора о купопродаји
Потписивање уговора о купопродаји

Након потписивања Уговора о сарадњи на релизацији  Програма коришћења средстава за решавање стамбених потреба и друге програме интеграције  избеглица у 2013. години, председник општине, Зоран Тодоровић, је орgaнизовао Комисију за доделу средстава намењених решавању стамбених потреба избеглица на територији општине Ариље. Потом је Комисија донела правилник о коришћењу и расподели средстава  на основу коga  је расписан Јавни оглас за подношење захтева  за доделу наведене помоћи. Након спроведеног поступка донета је Одлука о куповини једне куће  у  Вранама у вредности од 810.000,00 динара за Витковић Слободана и његовог седамнаестогодишњег сина Војислава, чиме је повољно решен њихов стамбени проблем. .

 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018