Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#ОстаниОдговоран
Почетна Актуелности Вести Одржано Брековачко посело
Одржано Брековачко посело
Актуелности - Вести

Брековачко поселоУ орgaнизацији Књижевног клуба „Прво зрно сунцокрета“, Месне зеједнице Бреково и Народне библиотеке, је 27. јула одржано традиционално Брековачко посело које је отворио Петар Вучићевић, председник истоименог клуба.

Са циљем да се изворно народно певање сачува као део традиције српског народа и старих обичаја, посело се негује и живи. Из године у годину окупља све већи број љубитеља изворног певања, што учесника што посетилаца. На овом поселу учествовало је 20 мушких и женских певачких група из  Србије и Републике Српске, што је до сада рекордан број учесника.

У порти црве Светог Николе орила се песма певача, песма која је некад у селима пратила сетву, жетву,бербу воћа, као и породичне светковине. Сви учесници воле песму и за песму живе, па иако посело има ревијални карактер они дају све од себе. По завршетку програма свим учесницима су уручене захвалнице, а затим су дружење  наставили у парохијском дому, уз ручак и песму.

                      Brekovačko poselo                      Брековачко посело
                      Брековачко посело                      Фотографије: Ненад Ратковић
                      Брековачко посело
                      Брековачко посело
                      Брековачко посело
                      Брековачко посело
                      Брековачко посело

Поселу су поред општинског руководства и домаће публике присуствовали и волонтери из света којима је ово био несвакидашњи доживљај. Група младих  коју чине учесници из Русије, Мексика, Финске, Белгије, Шпаније, Чешке и Норвешке, а који су анgaжовани на радовима у еко – кампу у Ариљу, имали су прилику да доживе нешто ново и аутентично, као део искуства и утисака које ће понети из Србије.

 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018