Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#ОстаниОдговоран
Почетна Актуелности Вести Паркиралишта у Ариљу
Паркиралишта у Ариљу
Актуелности - Вести

ПаркингНа основу општинске Одлуке о јавним паркиралиштима, и у Ариљу ће попут већих и уређенијих градова од 1. септембра заживети паркиралишта у граду.

Површине које имају намену јавних паркиga су видно обележене и подељене у две градске зоне, према којима ће се и вршити наплата за услуге паркирања.

Плаћање се може вршити слањем СМС поруке са регистарским бројем возила. За прву зону на број 9311 у којој паркирање кошта 35 динара сат,  за другу зону на број 9312 у којој је паркирање 25 динара, а на број 9313 може се закупити дневна карта која кошта 100 динара. Поред СМС порука биће у оптицају паркинг карте које се могу набавити на киосцима.

У ЈКП „Зелен“ могу се подићи претплатне карте у трајању од месец дана, а њихова цена  за прву зону је 2.200 динара за физичка лица и 3.000 за правна лица. У другој зони цене су ниже, па ће тако физичка лица плаћати 1.700 динара , а правна 2.200 динара на месечном нивоу.

Такође, постоје и резервисана паркинг места, али под посебним условима. Детаљније информације о  овоме могу се добити на број телефона 893 – 602, или код контролора на терену.

У Прву зону спадају : Улица Војводе Мишића од ЈКП „Зелен“ до раскрснице према Шевељу, Улица Хероја Шоше поред ПС Ариље, Вашариште ( на аутобуској станици), простор иза Зелене пијаце ( улаз из Улице Стевана Чоловића), Трг партизана, Улица Војводе Степе код уласка у парк, Улица Милоша Глишића у делу од Пинкијеве улице ( према Вртићу) до раскрснице са Улицом Војводе Мишића, Улица Браће Михаиловића ( паркинг код Основне школе), простор иза зграде општине и испред зграде бившег суда до Пекарске чесме.

Другом зоном је обухваћено острво код раскрснице улица Виктора Зевника и Жртава фашизма, као и бивши полигон код фудбалског игралишта.

 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018