Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#ОстаниОдговоран
Почетна Актуелности Вести Одржан 4. Координациони састанак на пројекту „Наша имовина подржава наш развој“
Одржан 4. Координациони састанак на пројекту „Наша имовина подржава наш развој“
Еxцханге4 - Еxцханге4
??Чланак написао/ла:?? •администратор• ,  ••уторак•, 23 •септембар• 2014 13:50•

СастанакУ Општини Лучани је 16 септембра одржан четврти по реду састанак координационог тима и представника општинских управа три партнерске општине – Горњи Милановац, Лучани и Ариље на пројекту „Наша имовина подржава наш развој“ финансиран кроз програм Еxцханге 4 средствима Европске уније.

У току је седми месец реализације пројектских активности и пред члановима координационог и пројектнког тима нашао се тзв. Интерим репорт – извештај на половини реализације пројекта који приказује реализоване активности, тренутне и оне које су у плану. Чека се сагласност Делеgaције Европске уније на послати извештај. На састанку је изнет општи закључак мониторинг посете у августу месецу која је дала позитивну оцену и повољне коментаре на досадашњи ток реализације пројекта и са овим резултатима за сада можемо бити задовољни.

Може се констатовати да је већи део планираних активности успешно спроведен. Временски рок за реализацију сваке активности је углавном испоштован, иако постоје одређена кашњења, која ипак нису утицала на досадашњи ток реализације пројекта. Сарадња између партнера и чланова пројектног тима је на високом нивоу и у складу са потписаним Меморандумом о сарадњи. Доношењем правних аката - одлука и правилника о орgaнизацији и систематизацији радних места формиране су службе за управљање имовином.

Урађена је анализа потребних и неопходних ресурса за управљање имовином на основу спроведене анкете у општинама и јавним предузећима и установама. Тренутне активности усмерене су на орgaнизовање припрема за реализацију тренинga, менторинga и консалтинga. Набављена је рачунарска опрема. На реду је инсталирање софтвера за потребе уноса прикупљених података односно општинске имовине у базу података.

Koordinacioni sastanak na projektuКоординациони састанак на пројекту
Координациони састанак на пројекту
Координациони састанак на пројекту
Координациони састанак на пројекту
Координациони састанак на пројекту

На састанку координатора и представника Општинских управа констатована је добра сарадња општинске управе са јавним комуналним предузећима, установама и месним заједницама приликом спровођења процеса пописа имовине. Планирано геодетско снимање водоводних мрежа у партнерским општинама ће уследити након завршетка процеса јавних набавки које су у току док ће се од делеgaције Европске уније тражити сагласност како би се досадашње уштеде на пројекту искористиле за тржишну процену одређеног броја објеката у три партнерске општине. Ове процене објеката-општинских непокретности ће бити јако корисне за локалне самоуправе јер ће се њиховим евентуалним прометом на тржишту утицати на економију локалних самоуправа, односно доћи ће до повећања локалних прихода.

 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018