Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#ОстаниОдговоран
Почетна Актуелности Вести Италијани заинтресовани за привредну сарадњу
Италијани заинтресовани за привредну сарадњу
Актуелности - Вести

Председник општине, Зоран Тодоровић, је 10. октобра био домаћин предузетницима из Италије који су заинтересовани да улажу код нас. Њихов долазак у Ариље је резултат досадашње сарадње која је остварена преко амбасаде у Риму, али и недавне посете делеgaције општине Ариље Италијанском граду Солопаки.
Представници италијанске Компаније Б&Т, Сандро Панзиери и Луца Беццастрини, су током посете Србији обишли рудник Штаваљ ( Рембас), фирму „Недимил“ и расположиве производне капацитете у општини Ариље.

„ Ово је узвратна посета, након нашег боравка у Италији. Трудимо се да будемо добри домаћини нашим гостима и да их заинтересујемо да улажу у наше место.
Контакте које сам имао прилику да остварим приликом моја два боравка у Италији, Барију и Солопаки, као и посредством наше Амбасаде у Риму, желимо да продубимо и да заинтересујемо италијанске фирме за улаgaња у нашу средину. Представници фирме Б&Т, Сандро Панзиери и Луца Беццастрини, су током радног састанка изјавили да су веома заинтересовани за отварање производног погона своје фирме код нас у Ариљу. Иначе они се баве производњом транспортних трака, које извозе на тржиште ЕУ, али и земље широм света. Видели су да код нас постоји доста каменолома и рудника где би могли да примене своје производе, тако да код њих постоји велики интерес да започну посао овде, где имају отворено тржиште.
Гости су били веома задовољни обиласком рудника, а након радног састанка, настављамо обилазак града и упознавање потенцијалних инвеститора са капацитетима са којима тренутно располажемо, инфраструктуром коју имамо, процедурама и свим осталим што је потребно за започињање посла. Мислим да смо на добром путу и да ће ова посета резултирати отварањем производног погона у Ариљу, а самим тим и отварањем радних места“, изјавио је председник општине, Зоран Тодоровић.
Господин Сандро Панцијери је потврдио заинтересованост своје компаније за проширење производње на Србију и додао да је посета Ариљу наставак започете сарадње у Италији, преко Амбасаде у Риму. Наша производња је специјализована, бави се прерадом гума у свим секторима. Приликом доласка овде, видели смо доста каменолома и рудника у којима може да се примени то што ми производимо. Одабрали смо да дођемо у Ариље јер су нам рекли да овде можемо да пронађемо кадар за нашу активност којом се бавимо, и да постоје људи који су обучени и који могу да раде у производњи.
Први утисак је добар. Ми смо јако задовољни оним што смо вилели и чули од људи које смо током ове посете упознали, и надам се наставку сарадње, изјавио је Панциери.

 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018