Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#ОстаниОдговоран
Почетна Актуелности Вести Подршка избеглим и интерно расељеним лицима
Подршка избеглим и интерно расељеним лицима
Актуелности - Вести

Заменик председника општине, Бранко Вукајловић, у својству менаџера пројекта „Живети заједно“ који финансира Европска Унија, је 15. октобра примио  у својој канцеларији осам корисника који су у оквиру пројекта потписали уговоре за добијање пакета грађевинског материјала. Од укупно осам корисника, седам су избегла лица, а једно је интерно расељено.

На основу потписаних уговора, њима ће бити испоручен грађевински материјал до краја текуће године, или најкасније почетком 2015. Пројекат траје до априла наредне године, али пошто ће материјал бити испоручен током зимске сезоне пројектни тим се нада да ће временски услови дозволити уградњу грађевинског материјала до краја пројекта.
Бранко Вукајловић је овом приликом изразио задовољство што је кроз пројекат „Живети заједно“ у претходном месецу потписан уговор са једним интерно расељеним лицем са Косова које је одабрано за добијање монтажне куће. Пројектни тим тренутно припрема тендерску документацију за набавку монтажне куће, а корисник подршке је у обавези да припреми темељ за постављање монтажне куће као и прикључке на водоводну, канализациону и електро мрежу.
У оквиру  пројекта „Живети заједно“ ће у најскорије време бити расписан и Јавни позив за пружање подршке у виду десет пакета за економско оснаживање избеглих и интерно расељених лица са пребивалиштем на територији општине Ариље. Могу се пријавити сва лица која до сада нису остварила ово право.
Бранко Вукајловић је подсетио да је при крају први пројекат „Унапређење положаја избеглих и интерно расељених лица у општини Ариље“ и да је кроз пројекат решено стамбено питање две породице, куповином две монтажне куће, и пружена помоћ у виду седам пакета грађевинског материјала, и десет пакета за економско оснаживање породица.
Овом приликом Вукајловић је најавио и изградњу стамбене зграде у Вранама током 2015. године, и позвао сва лица са пребивалиштем на територији општине Ариље која имају статус избеглих и прогнаних лица, и држављанство Републике Србије да се пријаве у општину поверенику за избеглице како би добили прилику да реше своје стамбено питање.
Он је рекао да је потписан меморандум о сарадњи и да би до краја године требало да се уради извођачки пројекат, а да се почетак радова очекује почетком 2015. године. Зграда ће се градити средствима донаторске конференције која је одржана у Сарајеву, на којој је Србија добила 358 милиона еура да реши стамбено питање избеглих лица.
Изградњом стамбене зграде у насељу Вране ће бити решена стамбена питања свих избеглих и расељених лица чије је пребивалиште на територији општине Ариље. За сада се 18 породица изјаснило да своје стамбено питање жели да реши на овај начин, али још није касно , уколико има заинтересованих, да се и они прикључе. Вукајловић је  и овом приликом позвао све оне који нису у евиденцији из било којих разлоga да се пријаве у општину поверенику за избеглице, како би и они добили шансу и трајно решили своје стамбено питање.

Погледајте на:

httpс://www.youtube.цом/wатцх?в=тгД41ПwМ1бЕ&феатуре=yоуту.бе

 

 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018