Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#ОстаниОдговоран
Почетна Актуелности Вести Сајам етно хране и пића
Сајам етно хране и пића
Актуелности - Вести
??Чланак написао/ла:?? •администратор• ,  ••уторак•, 02 •децембар• 2014 14:18•

Од 26. до 29. новембра, у Хали 3 Београдског сајма, одржан је 9. по реду Сајам етно хране и пића. Орgaнизатор овогодишњег сајма је Београдски сајам и Привредна комора Србије. Сајам сеорgaнизује са циљем да окупи произвођаче хране и пића ужих географских подручја која се прави по посетној рецептури у ограниченој количини за тржиште – национални специјалитет, у излаgaчком делу и специфична традиционална јела у ревијалном делу; излаgaче и произвођаче опреме за производњу и чување етно хране, као и акредитоване лабораторије за тестирање квалитета хране.


Министарка пољопривреде и заштите животне средине Снежана Богосављевић Бошковић отворила је Сајам етно хране и пића и притом изјавила да Србија има огроман потенцијал у производњи традиционалних прехрамбених производа и да држава пружа подршку тим произвођачима и подсетила да у Србији има више од 30 производа са заштићеним географским пореклом.Овогодишњи сајам окупио је око 350 домаћих и иностраних излаgaча из Буgaрске, Румуније, Грчке, Босне и Херцеговине, Републике Српске, Русије и Италије, са око 1.500 различитих прехрамбених етно производа.
На овогодишњем Сајму етно хране и пића своје учешће су узели и произвођачи традиционалних прехрамбених производа из Ариља, „Дреновац“ и пчелињак „Јовановић“, који су наступали на штанду Привредне коморе Ужице. На штадовима произвођача из Ариља свих дана трајања сајма  забелезена је изузетна посеценост  заинтересованих који су желели да пробају лиофилизовану малину или лиофилизовану малину у меду, уз чашицу малиноваче или медоваче.

 


На штаду фирме „Дреновац“ посетиоци су могли да дегустирају производе које ова фирма има у понуди, а то су лиофилизовано воће, пре свеga малина, јагода, кајсија, боровница и јабука, као и чоколадирано лиофилизовано воће – малина, јагода, кајсија.  Многи  заинтересовани   су уживали у дегустацији  али и куповини поменутих производа са изразеном жељом  да производи  буду доступни купцима широм Србије. Владало је велико интересовање телевизијских екипа, нарочито због податка да је хладњаца  „Дреновац“ освојила две награде. Веома значајна награда била је „Врхунско признање на сајму етно хране и пића – робна марка из Србије за производ лиофилизована малина“ и диплома у робној групи Производи од воћа и подгрупа Прерађено воће за производ лиофилизовану малину.


Штанд пчелињака „Јовановић“  био је презентован на веома креативан начин, са производима који су већ познати многима у Србији, због чеga је готово све време трајања сајма била гужва од посетилаца који су желели да купе производе од меда. На штанду су се могле пробати разне врсте ракија – медовача, малиновача у медовачи, затим лиофилизовано воће у меду, разне врсте меда и производа од меда...
Овај сајам је био одлична шанса да се успоставе контакти и пронађу потенцијални партнери међу фирмама и предузећима, која су у великом броју посетила овогодишњи сајам етно хране и пића у Београду. То је уједно била изузетна шанса за промоцију производа са територије општине Ариље, саме општине Ариље и од великог значаја за промоцију туристичке понуде нашег града.

 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018