Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

#ОстаниОдговоран
Почетна Актуелности Вести Одржан 3. медјународни Сајам спорта
Одржан 3. медјународни Сајам спорта
Актуелности - Вести
??Чланак написао/ла:?? •администратор• ,  ••понедељак•, 01 •децембар• 2014 08:14•

На Београдском сајму, од 27. до 29. новембра 2014. године одржао се трећи по реду Сајам спорта под слоgaном „Спортска страна Србије“, док је 29. новембра потписан Протокол о сарадњи између Туристичке орgaнизације Београд и Атлетског савеза Србије који се односи на промоцију Европског првенства 2017. године.

Овом приликом, Атлетски савез Србије је представио лого Европског првенства. 
На сајму спорта су учествовала 84 гранска савеза, Олимпијски комитет Србије, Републички завод за спорт и медицину спорта и други. Манифестацију су отворили министар Вања Удовичић и градоначелник Београда Синиша Мали уз присуство истакнутих спортских радника. Министар Удовичић је пожелео добродошлицу посетиоцима и позвао их да се упознају са бројним успесима српских спортиста. Такође, отварању су присуствовали државни секретар за спорт Предраг Перуничић, као и председник Олимпијског комитета Србије Владе Дивац који је када су планови за предолимпијску 2015. годину изјавио да је веома тешко изборити и учешће на олимпијским играма, а камоли освојити медаље али да је циљ наших спортиста да их донесу више него из Лондона.


На овој манифестацији публика је могла да се упозна са радом великог броја спортских клубова и савеза, који су припремили веома креативне штандове и мноштво промотивног материјала, а све у циљу промоције спорта и здравог начина живота. Пажња се посебно обраћала на најмлађе посетиоце који су били у могућности да се опробају у разним спортских дисциплинама.
Такође, јавности је представљен трећи том едиције “Медаље заувек”, у којој је представљено 55 освајача медаља на великим такмичењима.
Спортски савез Ариље, Туристичка орgaнизација Ариље и Рафтинг савез Србије су објединили своју понуду на предлог Рафтинг савеза ради што боље промоције реке Рзав и могућности одржавања рафтинga на истој.


Рафтинг савез Србије основан је 2006. године и од тада је орgaнизовао десет евро купова и једно светско првенство. Савез броји осамнаест клубова из целе Србије и учесник је већине светских и европских манифестација како у јуниорској, сениорској, тако и у ветеранској категорији. Поред Европских купова, сваке године у Нишу, Рафтинг савез Србије орgaнизује и универзитетско првенство на коме се такмиче студенти из целе Србије.
Спортски савез Ариље и Туристичка орgaнизација Ариље припремили су за овај сајам презентацију реке Рзав, која поред малине представља највеће благо наше општине.

 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018