Upozoravam sve građane, naročito starije ljude, malu decu i žene, da je veoma opasno šetati ulicom pored "Sitare". Može vam se, desiti da vas napadnu dva zalutala psa, željna "kavge". Psi "ordiniraju" pored samog ulaza u fabriku, a mene su večeras oko 23 časa, napali iznenada, neprekidno lajući i jurišajući. Nije pomogla ni moja pribranost, ni kišobran koji sam srećom imala pri ruci, ni moj nimalo defanzivni nastup. Posle desetak odbijenigh napada, počela je da me hvata panika, što u ovakvim situacijama nije nimalo preporučljivo. U pomoć mi je dotrčao portir iz fabrike sa nekom metlom, i psi se nekako povukoše. Ovako je meni svaki dan, reče čovek. Taman sam stigla do kafane koja se nalazi u istoj ulici ("Vidovdan"), kad videh da psi ponovo jure za mnom. Ovoga puta je moja odbrana dala rezultate, jer se ispred kafane nalazilo više ljudi koji su kolima pristizali na neku žurku.
Ne bih o ovome ni pisala, da mi se juče nije žalio jedan poznanik da su ga ujeli baš ti psi, i to dva puta do sada, a njegovog sina jednom, ali on zna ko je vlasnik pasa i ne može čovek da se tužaka po Sudu.
E sad: Ili da se vlasnici prepoznaju u ovom tekstu i ne puštaju svoje pse nepropisno na ulicu, ili da komunalna inspekcija preduzme šta se preduzeti treba, ili....da građani izbegavaju ovu ulicu, a ako baš moraju prolaziti da obavezno ponesu odgovarajuće oružje.
Zahvaljujem se mom spasiocu iz Sitare u nadi da ubuduće neće imati ovakvih intervencija.