Opština Arilje - Najnovije vesti

Opština Arilje - Najnovije vesti Opština Arilje - Najnovije vesti
  • Povećajte veličinu slova
  • Normalna veličina slova
  • Smanjite veličinu slova
Telefon centrale Opštinske uprave je 031/893-701, umesto dosadašnjeg 031/891-171. Promena važi do daljnjeg.
Početna Forum
Dobro došli, gost
Korisničko ime Lozinka: Zapamti me
  • Strana
  • 1

TEMA: Prioriteti za 2010. godinu

28 okt 2009 06:21 Prioriteti za 2010. godinu #24

Поштовани суграђани,

Обзиром да је у току припрема буџета за 2010 годину, желели бисмо да се у интересу свих нас укључите у овај процес. Ваше мишљење је за нас изузетно важно јер су буџетска средства ограничена, што је посебно изражено у условима постојеће економске кризе. Општина настоји да, осим својих законских обавеза и надлежности, део средстава издвоји за различите инвестиције како би унапредила живот и рад свих нас. Зато морамо доносити што мудрије одлуке.

У претходним годинама сте кроз анкете наводили области у које би по вашем мишљењу требало најпре инвестирати, а сада Вас молимо да будете што конкретнији у својим предлозима. Како би вам помогли у томе да своје предлоге учините што реалнијим, дајемо вам неколико основних података:

* Процена висине буџета у 2010. години износи 300.000.000 динара (око 15.000 динара за годину дана по једном становнику)
* Процењени трошкови за извршење законских надлежности општине - 220.000.000 динара
* Процењене могућности инвестирања у свим областима - 80.000.000 динара.

Позивамо Вас да у границама процењених могућности усмерите наше планове у правцу оних проблема за чије решавање сте највише заинтересовани, имајући у виду интерес целе заједнице.

Да бисмо Вас подстакли дајемо Вам као пример, неколико предлога које смо у међувремену добили:
1. Реконструкција кухиње у основној школи у Ариљу и надоградња простора
за потребе предшколског образовања;
2. Уређење трибина на градском стадиону;
3. Изградња јавног WC-a;
4. Постављање туристичке сигнализације и уређење туристичких локалитета
5. ..............

УНАПРЕД СЕ ЗАХВАЉУЈЕМО НА СВАКОМ ДОБИЈЕНОМ ПРЕДЛОГУ, ИДЕЈИ ИЛИ СУГЕСТИЈИ.
Општинска управа Ариље
Служба буџета и развоја
Poslednja izmena: 28 okt 2009 06:24 Napisao: Ljiljana Dimitrijević.

28 okt 2009 08:22 Odg: Prioriteti za 2010. godinu #28

• Milorad
  • VAN MREŽE
  • Prolaznik
  • Poruka: 2
Veliki pozdrav za kancelariju za LER i službu budžeta :)

Ljiljo, možda ne bi bilo loše da se na forum izbaci ona anketa koju smo radili i popunjavali pre dve godine o prioritetima budžeta. Na primer, ja bih i predložio nešto kao prioritet ali ne znam šta bi sve moglo biti u opticaju. Sada ne bih mogao odmah da se setim svih problema koje Arilje ima, ali ako bi mi naveli ona pitanja koja su bila u anketi - ja bih mogao da kažem da li je veći prioritet izgradnja bazena od izgradnje tribina na stadionu. Dakle možete izbaciti predloge kao stavke na forum (čisto da asociraju ljude) ili da se onaj upitnik popunjava čak na forumu, što mislim da bi bila bolja ideja. Pozdrav.

28 okt 2009 10:41 Odg: Prioriteti za 2010. godinu #32

Miko, sačekaj još malo. Razmišljali smo i o tome, ali mi ipak svojim predlozima ograničavamo u strtu vaša razmišljanja. Dajte autentične potrebe, a mi ćemo izaći sa spiskom predloga malo kasnije.
Možes ti da se setiš šta bi voleo da vidiš u Arilju, možeš!
Pozdrav
Ljilja :)

10 dec 2009 21:31 Odg: Prioriteti za 2010. godinu #251

Kako je prosao budzet?
Sve nabrojano je vrlo vazno i prosto neophodno Arilju,a para je definitivno malo za sve!!!
Bas nezgodan posao!

25 dec 2009 12:01 Odg: Prioriteti za 2010. godinu #285

Jos nije prosao. Kad bude, bice objavljen na sajtu.
Pozdrav iz Sluzbe budzeta.

15 jan 2010 21:24 Odg: Prioriteti za 2010. godinu #384

• x
  • VAN MREŽE
  • Prolaznik
  • Poruka: 27
da li su radnici sa srednjom stručnom spremom u vrtiću uvršteni u budžet to jest korekcija njihovih plata sa republičkim koeficijentom ili opština i dalje štiti nelegalan rad direktorke vrtića?

15 jan 2010 21:58 Odg: Prioriteti za 2010. godinu #390

Ako sam dobro protumacila ono izmedju redova, pitanje se odnosi na zahtev medicinskih sestara za povecanje koeficijenta. Mislim da ce se o ovom pitanju jos raspravljati u narednom periodu, jer saglasnost na Finansijski plan vrtica mora da da osnivac, koji takodje odobrava ili ne, promene cena usluga. Plate u vrticu se jednim delom finansiraju iz budzeta, a drugim iz sopstvenih prihoda. Ne vidim da je direktorka nesto tu kriva, osim sto bi mogla i sama da se pojavi na Forumu, da vidimo sta je u pitanju. Ali, Forum nije obavezan, zar ne?

15 jan 2010 22:07 Odg: Prioriteti za 2010. godinu #394

• x
  • VAN MREŽE
  • Prolaznik
  • Poruka: 27
Dobro ste protumačili.Republika je odredila koeficijent za vaspitačice i taj koeficijent je jednak za celu Srbiju.To možete lako proveriti.U nekim opštinama su direktori sami podigi koeficijente ,u nekim kao na primer u Čačku su to radnici postigli tužbom.
Izgleda ćete i vi to na taj način morati da isplatite radnicama i to retroaktivno jer ne postoji volja direktorke da to sama uradi po sili zakona.Izgleda da je opštini jeftinije da dopusti da se vuče po sudu i neminovno izgubi parnicu kao osnivač vrtića umesto da se cela stvar završi na mnogo civilizovaniji način.
Medicinske sestre ne mogu raditi na čuvanju dece u vrtićima već mogu raditi samo kao osoblje na zdravstvenoj zaštiti.Da ne bi došlo do velikog otpuštanja medicinskih sestara uredbom su sve prekvalifikovane u vaspitačice ili su poslate na preškolovavanje.Sa tom uredbom je završen period zapošljavanja medicnskih sestara na poslovima vaspitačica-
Sve ove navode možete proveriti kod inspekcijskih službi.

24 jan 2010 19:14 Odg: Prioriteti za 2010. godinu #458

• vladimir
  • VAN MREŽE
  • Prolaznik
  • spasa nam nema,propasti necemo
  • Poruka: 22
samo da se distanciram od prethodnog Vladimira pogotovu što mi žena radi u vrtiću!!!
  • Strana
  • 1
Opština Arilje - Zvanična internet prezentacija.  © 2005 - 2011