Општина Ариље - Најновије вести

Општина Ариље - Најновије вести Општина Ариље - Најновије вести

Почетна страна

Почетна
Одржан састанак комисије за унапређење управљања инфраструктурном имовином
Еxцханге4 - Еxцханге4

Други састанакУ оквиру пројекта Наша имовина подржава наш развој, 17.11.2014 године одржан је други састанак радне групе за унапредјење управљања инфраструктурном имовином. Поред консултаната, састанку су присуствовали представници Општинске управе, запослени у јавним предузећима и установама, чланови пројектног тима и координатор на пројекту.

Тема консултативног састанка јесте наставак пружања професионалне консултантске подршке општинским структурама у специфичним активностима по питању власничких односа, пописа и укњижбе општинске имовине.
Као и на предходном  састанку на почетку су презентоване досадашње активности које се односе на попис и укњижбу имовине општине Ариље. На предлог консултаната формирана је радна група која је припремила списак раположиве документације која се односи на водовод, канализацију и улице на подручју општине Ариље.
Радна група је почела са презентацијом прикупљених података учесницима састанка. Учесници  су  разматрали преглед издатих дозвола за објекте у јавној својини у пероду од 1962. године до 2003. године. Такође, радна група је припремила преглед издатих дозвола за објекте у јавној својини у период од 2003. године до 2014. године који ће бити разматран на наредном консултативном састанку.

Drugi sastanak radne grupeДруги састанак радне групе
Други састанак радне групе
Други састанак радне групе
Други састанак радне групе
Други састанак радне групе

У наставку је било речи о објектима водовода и канализације, тј. колико има водоводно-канализационих објеката које немају техничку документацију. Одговор од стране представника ЈКП Зелен  је да већина нема, поступци за добијање техничке документације су у току, али до сада већина је без употребне дозволе.
Радна група ће наставити са спровођењем  радњи и поступака уписа наведених инфраструктурних објеката у складу са Законом о планирању и изградњи и Законом о јавној својини.

 

 
Општина Ариље.  © 2005 - 2018